Pečeně slovenská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Anglická slanina
  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 100 g Mrkev kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 263.7 mg
  • Draslík 150.6 mg
  • Vláknina 4190 mg
  • Vitamín A 4190 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli, osmahneme na sádle, zalijeme horkou vodou a přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián.

  • 2

    Očistíme maso, naklepeme, osolíme, protkneme proužky slaniny, dáme do zeleninového základu, podlijeme podle potřeby a v předehřáté troubě podusíme zvolna do měkka.

  • 3

    Během dušení maso obrátíme a podléváme šťávou.

  • 4

    Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Šťávu z masa vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme skrz síto.

  • 6

    Přilijeme do omáčky smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek a krátce povaříme.

  • 7

    Nakrájené maso dáme do omáčky a přihřejeme.

  • 8

    Podáváme s brambory a zeleninou, nejlépe s dušenou mrkví a s celerem.

Komentáře k receptu