Smažené krokety ze slepičího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 48 g
- Sodík 65440 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 352.3 mg
- Draslík 767.8 mg
- Vláknina 4051 mg
- Vitamín A 4051 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepice rozčtvrtíme, osolíme, a dáme uvařit. Jakmile je slepice měkká, vyndáme ji a opečeme na lžíci másla. Upečenou slepici necháme vychladnout, poté ji vykostíme a maso jemně nasekáme.
-
2
Do másla od pečení přidáme zbylou část másla, mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vymícháme na hustší kaši. Následně kaši odstavíme z ohně, přimícháme do kaše žloutky, nasekané maso, na jemno nakrájenou petrželovou nať, dle potřeby přisolíme a necháme vychladnout.
-
3
Z vychladlé směsi tvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhané housce. Takto připravené krokety osmažíme a usmažené klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
-
4
Jako přílohy podáváme dušený hrášek a malé brambory posypané petrželovou natí.