Hovězí plátky se sýrovým sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 525 mg
- Vitamín A 525 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.
-
3
Vychladlé maso nakrájíme na plátky, vložíme do vymazaného pekáče a na každý plátek navršíme pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéci.
-
4
Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.