Roštěná s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 54 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 281.7 mg
- Draslík 710.5 mg
- Vláknina 1302.8 mg
- Vitamín A 1302.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách dočervena.
-
2
Nakrájíme najemno cibuli, lehce osmahneme na sádle a přidáme dobře očištěné a omyté ledvinky, které jsme nakrájeli na tenké plátky. Rychle je opečeme, osolíme a opepříme.
-
3
Rozšleháme vejce v hrnku, osolíme a usmažíme si postupně 4 menší omelety. Pak je přeložíme na půlku a položíme na každou roštěnku.
-
4
Podáváme s opékaným či vařeným bramborem a povrch roštěnky ozdobíme plátkem opečené slaniny a posypeme najemno nakrájenou petrželkou.