Slepice s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 10 g Med včelí
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 800 g Slepice
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 7 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 985 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 382 mg
  • Draslík 1486.3 mg
  • Vláknina 41123 mg
  • Vitamín A 41123 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici rozdělíme na porce a uvaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou a kořením. Poté slijeme a ponecháme pouze vývar.

  • 2

    Do kastrolku dáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Zalijeme za stálého míchání vývarem ze slepice, přidáme med a povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme křen smíchaný se smetanou a žloutky. Křen se nesmí vařit.

  • 4

    Porce slepice vložíme do omáčky a jemně prohřejeme. Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu