Slepice s křenem
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Cibule
- 10 g Med včelí
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Pórek
- 150 g Sádlo škvařené
- 800 g Slepice
- 50 g Petržel kořen
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 750 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 7 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 61 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 382 mg
- Draslík 1486.3 mg
- Vláknina 41123 mg
- Vitamín A 41123 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici rozdělíme na porce a uvaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou a kořením. Poté slijeme a ponecháme pouze vývar.
-
2
Do kastrolku dáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Zalijeme za stálého míchání vývarem ze slepice, přidáme med a povaříme.
-
3
Nakonec přidáme křen smíchaný se smetanou a žloutky. Křen se nesmí vařit.
-
4
Porce slepice vložíme do omáčky a jemně prohřejeme. Podáváme s brambory.