Dýňové nákypy s ricottou
Suroviny
- 400 g Dýně
- 200 g Čekanka
- 120 g Sýr Ricotta
- 70 ml Mléko polotučné
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 404.3 mg
- Vláknina 3796.3 mg
- Vitamín A 3796.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno.
-
2
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou vývaru, ochutíme hrubou solí a pepřem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje. Poté bobkový list vyjmeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré.
-
3
Do vzniklé hmoty zapracujeme vejce, ricottu, přilijeme mléko, přidáme lžíci nastrouhaného parmazánu a ochutíme pepřem.
-
4
6 obdélníkových formiček vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme dýňovou směsí, upěchujeme a uhladíme.
-
5
Pečeme v troubě předehřáté na 170C cca 20min.
-
6
Čekanku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce prohřejeme na rozpáleném oleji spolu se stroužkem česneku, špetkou soli a kouskem feferonky bez semínek.
-
7
Na talíře rozdělíme orestovanou čekanku, dýňový nákyp a podáváme.