Jeseter a krevety na sladkokyselo
Suroviny
- 500 g Jeseter ruský
- 100 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Chřest bílý
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Fenykl obecný
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 26 g
- Sodík 891 mg
- Bílkoviny 252 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 1125 mg
- Draslík 476.6 mg
- Vláknina 6662.2 mg
- Vitamín A 6662.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety jesetera nakrájíme na kostky, obalíme v mouce a cca 8min orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme vyloupané krevety rozkrojené na poloviny, ochutíme solí, pepřem, fenyklem a odstavíme.
-
2
Víno necháme svařit na polovinu množství.
-
3
Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné proužky a společně s bobkovým listem orestujeme na troše rozehřátého oleje. Poté zalijeme zredukovaným vínem, přidáme třtinový cukr, ochutíme solí, pepřem, lístky majoránky a po 2 minutách odstavíme.
-
4
Rybu a krevety rozdělíme na talíře, přelijeme sladkokyselým nálevem a před podáváním necháme marinovat.