Těstoviny s pestem z listové čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 17 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 140.8 mg
- Vláknina 10080 mg
- Vitamín A 10080 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme všechny druhy mouky kromě mandlové, špetku soli, přidáme 125ml vody, 10ml oleje a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočívat.
-
2
Mezitím připravíme pesto, do mixéru vložíme čekanku rozebranou na kousky, zbytek oleje, špetku soli a mandlovou mouku. Rozmixujeme na homogenní směs.
-
3
Poté těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 2mm, vykrojíme z něj formičkou kolečka. Uvaříme na skus, slijeme a ochutíme pestem. Rozdělíme na talíře, posypeme lehce orestovanými mandlovými lupínky a podáváme.