Brambory s vejci a brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 34 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 281.6 mg
- Draslík 1110.2 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Natvrdo uvaříme 3 vejce, oloupeme a nasekáme. Zbývající vejce rozmícháme do mléka.
-
3
Vymažeme zapékací mísu a vkládáme do ní střídavě vrstvy brambor a vajec, zasypáváme brynzou a prokládáme vločkami másla.
-
4
Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a 30 minut zapékáme.
-
5
Podáváme se zeleninovým salátem.