Brambory s vejci a brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Brynza
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 281.6 mg
  • Draslík 1110.2 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Natvrdo uvaříme 3 vejce, oloupeme a nasekáme. Zbývající vejce rozmícháme do mléka.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu a vkládáme do ní střídavě vrstvy brambor a vajec, zasypáváme brynzou a prokládáme vločkami másla.

  • 4

    Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a 30 minut zapékáme.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu