Gratinované kuřecí plátky s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 114.5 mg
  • Draslík 556 mg
  • Vláknina 71.3 mg
  • Vitamín A 71.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, osušíme a naklepeme lehce kuřecí řízky. Osolíme, opepříme a v mouce obalíme.

  • 2

    Trochu oleje rozehřejeme na pánvi a po obou stranách maso opečeme doměkka.

  • 3

    Rozkrojíme podélně hermelín na 4 plátky.

  • 4

    Olejem vymažeme zapékací mísu a na dno dáme plátky masa. Na každý položíme plátek šunky a plátek hermelínu.

  • 5

    Zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu