Kuře po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 545.8 mg
  • Draslík 1175.7 mg
  • Vláknina 7357.5 mg
  • Vitamín A 7357.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a očistíme mrkev.

  • 2

    Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme.

  • 3

    Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla.

  • 4

    Nastrouháme tvrdý sýr.

  • 5

    Vejce rozšleháme ve smetaně.

  • 6

    Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci.

  • 7

    Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.

  • 8

    Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu