Kuře po francouzsku
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1285 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 263 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 545.8 mg
- Draslík 1175.7 mg
- Vláknina 7357.5 mg
- Vitamín A 7357.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a očistíme mrkev.
-
2
Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme.
-
3
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla.
-
4
Nastrouháme tvrdý sýr.
-
5
Vejce rozšleháme ve smetaně.
-
6
Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci.
-
7
Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.
-
8
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.