Ricottové noky s řasou kombu v rybím vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 500 g Pražma
  • 20 g Řasy Kombu
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2356 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 2430 mg
  • Bílkoviny 723 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 3265.6 mg
  • Draslík 570.2 mg
  • Vláknina 1348.8 mg
  • Vitamín A 1348.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řasy necháme krátce cca 1min namáčet ve vlažné vodě.

  • 2

    Pražmu naporcujeme a krevety vyloupeme.

  • 3

    Do hrnce dáme rybí hlavu i kosti, krunýře a hlavy z krevet, celer, cibuli, slité řasy a zalijeme 1,5 litrem vody.

  • 4

    Na mírném ohni vaříme cca 40min.

  • 5

    Poté vývar přefiltrujeme, řasy dáme stranou a nakrájíme na kousky. Promícháme je s ricottou, moukou a bílkem.

  • 6

    Vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj rybí filé nakrájené na kousky a ocásky z krevet. Znovu přivedeme k varu a po lžících přidáváme ricottovou hmotu.

  • 7

    Zahříváme dokud noky nevyplavou k povrchu, vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu