Ricottové noky s řasou kombu v rybím vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2356 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 69 g
- Sodík 2430 mg
- Bílkoviny 723 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 3265.6 mg
- Draslík 570.2 mg
- Vláknina 1348.8 mg
- Vitamín A 1348.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řasy necháme krátce cca 1min namáčet ve vlažné vodě.
-
2
Pražmu naporcujeme a krevety vyloupeme.
-
3
Do hrnce dáme rybí hlavu i kosti, krunýře a hlavy z krevet, celer, cibuli, slité řasy a zalijeme 1,5 litrem vody.
-
4
Na mírném ohni vaříme cca 40min.
-
5
Poté vývar přefiltrujeme, řasy dáme stranou a nakrájíme na kousky. Promícháme je s ricottou, moukou a bílkem.
-
6
Vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj rybí filé nakrájené na kousky a ocásky z krevet. Znovu přivedeme k varu a po lžících přidáváme ricottovou hmotu.
-
7
Zahříváme dokud noky nevyplavou k povrchu, vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.