Vřetýnka s anglickou slaninou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 500 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 ks Pepř bílý
  • 10 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 97992 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 351.1 mg
  • Vláknina 5805.5 mg
  • Vitamín A 5805.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slaninu nakrájíme na menší kostky, najemno nakrájíme česnek a nasekáme petrželku.

  • 2

    Na rozehřátou pánev dáme orestovat slaninu, přidáme petrželku a česnek, přilijeme bešamel a promícháme. Vše v pánvi zalijeme vývarem, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu