Plzeňský karbonát
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Párky jemné
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 102.4 mg
- Draslík 65.2 mg
- Vláknina 1676.2 mg
- Vitamín A 1676.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme plátky masa a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.
-
2
Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Potom podlijeme vodou a přilijeme pivo. Přidáme bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
-
3
Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným, ozdobně nakrájeným párkem a podušenou zbylou cibulí nakrájenou na kolečka.