Neapolské makaróny
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 400 g Špagety, Makarony
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 21 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 37.8 mg
- Draslík 323.4 mg
- Vláknina 6976.3 mg
- Vitamín A 6976.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V dostatečném množství osolené vody uvaříme makaróny, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme jemně nasekaný česnek a petrželku, krátce osmahneme a potom vmícháme rajčatový protlak naředěný trochou vody. Mírně osolíme, opepříme a dusíme do zhoustnutí.
-
3
Makaróny rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvou nasekanou bazalkou.