Aromatické jehněčí s datlemi
Suroviny
- 500 g Jehněčí kýta
- 300 g Brambory sladké (Batáty)
- 50 g Datle sušené
- 200 g Kuskus
- 425 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Pyré rajčatové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 21 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 742.8 mg
- Vláknina 10451 mg
- Vitamín A 10451 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekám na jemno.
-
2
Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.
-
3
Datle zbavíme pecek.
-
4
Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.
-
5
Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.
-
6
Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.
-
7
Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.