Telecí kotlety s jemnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 800 g Telecí kotlety
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno bílé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 685.5 mg
  • Vláknina 281 mg
  • Vitamín A 281 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety z obou stran zprudka osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dopékat v mírně vyhřáté troubě.

  • 2

    Výpek z pánve zalijeme bílým vínem a tekutinu necháme na ohni odpařit. Potom přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přidáme lístek šalvěje. Necháme jen přejít varem, podle chuti přisolíme a opepříme.

  • 3

    Telecí kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu