Telecí kotlety s jemnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 685.5 mg
- Vláknina 281 mg
- Vitamín A 281 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kotlety z obou stran zprudka osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dopékat v mírně vyhřáté troubě.
-
2
Výpek z pánve zalijeme bílým vínem a tekutinu necháme na ohni odpařit. Potom přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přidáme lístek šalvěje. Necháme jen přejít varem, podle chuti přisolíme a opepříme.
-
3
Telecí kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.