Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 318.2 mg
- Vláknina 5495.6 mg
- Vitamín A 5495.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
-
2
V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.
-
3
Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.