Kuřecí chilli
Suroviny
- 200 g Klobása Chorizo
- 800 g rajčata v plechovce
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 474.2 mg
- Vláknina 11029.3 mg
- Vitamín A 11029.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky. Opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme chilli koření a kmín a smažíme minutu. Přidáme rajčata, pak plechovku naplníme vodou a podlijeme jí směs. Přidáme ještě jednu plechovku vody a bujon a přivedeme k varu. Vmícháme kuřecí maso, které potopíme ve vývaru. Vaříme 20 minut.
-
2
Poté vmícháme fazole.
-
3
Chorizo a papriku nakrájíme na kostičky. Vmícháme je do omáčky a už jen prohřejeme.
-
4
Avokádo nakrájíme na plátky. Z limetky vymačkáme šťávu a pokapeme jí avokádo.
-
5
Fazolovou směs rozdělíme do čtyř misek. Zakápneme zakysanou smetanou. Na ně naklademe plátky avokáda a posypeme koriandrem.