Americký dýňový cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Sýr smetanový 65%
  • 100 g Cukr krupice
  • 425 g Dýňové pyré
  • 200 g Celozrnné sušenky
  • 160 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 225 ml Créme fraiche
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 1 kávová lžička Koření na jablečný koláč
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 27.5 mg
  • Vláknina 3258.2 mg
  • Vitamín A 3258.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Celozrnné sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme vnější stranu formy potravinářskou folií, postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nenatekla do formy, ani nevytékala z pekáče.

  • 3

    Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche ( nebo sbíranou smetanu ), smetanu ke šlehání, cukr, vejce, dýňové pyré, dvě lžičky skořice, vanilkovou pastu a směs koření na jablečný koláč. Vše důkladně prošleháme. Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ ve formě a pekáč s formou vložíme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi 45 - 60 minut, dokud povrch neztuhne kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a necháme v ní cheesecake pomalu vychladnout. Poté ho dáme minimálně na 3 hodiny do chladničky. Nakonec, těsně před podáváním, koláč poprášíme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu