Filé se sýrovou omáčkou a zeleninovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 5 g Olej rostlinný
  • 30 g Paprika žlutá
  • 30 g Paprika červená
  • 100 g Okurka salátová
  • 120 g Filé rybí
  • 100 ml Mléko odtučněné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 689.5 mg
  • Vláknina 7610 mg
  • Vitamín A 7610 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou porci rybího filé osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji. Filé přendáme do pekáčku a uchováme na teplém místě.

  • 2

    Zbylý olej v pánvi zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého promíchávání chvíli povaříme. Potom přidáme nastrouhaný sýr a když se v omáčce rozpustí, odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petrželku.

  • 3

    Zeleninu omyjeme, salátovou okurku nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.

  • 4

    Filé přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami. Obložíme připravenou zeleninou.

Komentáře k receptu