Filé se sýrovou omáčkou a zeleninovou oblohou
Suroviny
- 100 g Brambory vařené
- 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sýr Niva (Rokfór)
- 5 g Olej rostlinný
- 30 g Paprika žlutá
- 30 g Paprika červená
- 100 g Okurka salátová
- 120 g Filé rybí
- 100 ml Mléko odtučněné
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 5 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 689.5 mg
- Vláknina 7610 mg
- Vitamín A 7610 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou porci rybího filé osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji. Filé přendáme do pekáčku a uchováme na teplém místě.
-
2
Zbylý olej v pánvi zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého promíchávání chvíli povaříme. Potom přidáme nastrouhaný sýr a když se v omáčce rozpustí, odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petrželku.
-
3
Zeleninu omyjeme, salátovou okurku nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.
-
4
Filé přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami. Obložíme připravenou zeleninou.