Zapékané nudle prokládané špenátem a kuřecím masem
Suroviny
- 170 g Kuřecí prsa
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Těstoviny Tagliatelle
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1712 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 301.4 mg
- Draslík 982.9 mg
- Vláknina 7473.9 mg
- Vitamín A 7473.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu 2.5l vody se solí. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle (tagliatelle) a uvaříme je podle receptu al dente (na zkus). Vaříme je přibližně 10 minut. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Z omytých špenátových listů odkrojíme stonky. V kastrólu přivedeme k varu přibližně 1.5l osolené vody. Jakmile se začne vařit, vložíme do vody špenátové listy a povaříme je necelou minutu. Pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na proužky.
-
3
Omyté kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozehřátém oleji kuřecí nudličky zprudka orestujeme dozlatova. Pak přidáme nadrobno pokrájený česnek a společně restujeme 1 minutu. Maso pak osolíme, ochutíme pepřem a chilli.
-
4
Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem, na dno rozložíme 1/2 uvařených nudlí, na ně dáme 1/2 špenátových listů, na který rozložíme restované maso, na něj dáme zbytek špenátových listů a překryjeme je zbylými nudlemi.
-
5
V misce rozkvedláme 2 vejce s 1 lžící zakysané smetany, solí a peřem. Nudle přelijeme vejci a pekáček s nudlemi vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova až zlatohněda, kůrka by měla být křupavá.