Široké nudle s baby špenátem a rajčaty
Suroviny
- 180 g Rajčata
- 100 g Nudle široké
- 50 g Mozzarella
- 120 g Baby špenát
- 50 g Vitae d'Oro žampióny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 10 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 731 mg
- Vláknina 12068.5 mg
- Vitamín A 12068.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baby špenát omyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme na širší proužky a odložíme.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2.5 l vody se solí, jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle a uvaříme je podle návodu na skus - al dente.
-
3
Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, když začne být cibulka růžová, přidáme loupaná konzervovaná rajčata, scezené malé konzervované žampióny, pokrájený špenát a pod pokličkoo dusíme zeleninu asi 7 minut. Pak ji ochutíme solí, pepřem, kmínem a sušenou bazalkou. Zcezené uvařené těstoviny dáme do mísy, promícháme je se špenátovou směsí, na kousky pokrájenou mozzarelou, rozdělíme je na talíře a hned horké podáváme.