Pikantní hříbková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 7 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 916.7 mg
- Vláknina 11885 mg
- Vitamín A 11885 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté hříbky a lišky pokrájíme na menší kousky. Pórek s lahůdkovu cibulkou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pak ji nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupané a omyté malé brambory pokrájíme na kostky. Malé omyté rajče rozkrojíme na poloviny.
-
2
V kastrólu na rozehřátém oleji a másle zpěníme cibulku s 1/2 pórku. Pak přidáme houby, kmín, sůl, chilli papričku, brambory, rajče a polévku přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 15-20 minut do doby, až budou brambory měkké. Nakonec do polévky zamícháme zbytek pórku, necháme ho necelou 1 minutu vařit, polévku dochutíme a podáváme.