Treska s kari
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 700 g Treska filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička sušená
- 4 ks Paprička rocotillo
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 969 mg
- Vláknina 22885.5 mg
- Vitamín A 22885.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresčí maso nakrájíme na kousky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, papričky nakrájíme na kolečka a zeleninu osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeným olejem.
-
3
Přidáme koření a restujeme 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna povaříme 15 minut.
-
4
Nakonec přidáme tresčí maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme ještě 10 minut.