Rajčata plněná tuňákem a kapary
Suroviny
- 100 g Tvaroh měkký bez tuku
- 100 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 8 ks Rajčata
- 4 špetka Paprika mletá sladká
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kaviár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 582.8 mg
- Vláknina 6781.5 mg
- Vitamín A 6781.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme a oloupeme. Vršky z rajčat odkrojíme a necháme stranou, dužinu vydlabeme a vnitřek osolíme. Rajčata obrátíme a položíme na papírové ubrousky, aby z nich odkapala šťáva.
-
2
V misce smícháme rozmělněného tuňáka s tvarohem, kapary, nasekanou pažitkou a s citronovou šťávou. Mírně opepříme, promícháme a směsí naplníme připravená rajčata.
-
3
Naplněná rajčata ozdobíme pstružím kaviárem a špetkou mleté papriky. Přiklopíme odkrojenými vršky.