Losos se špenátem 1

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Losos - filety
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 160 g Brambory
  • 10 ml Olej z vlašských ořechů
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 2129.4 mg
  • Vláknina 18483.9 mg
  • Vitamín A 18483.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.

  • 3

    Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.

  • 4

    Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.

Komentáře k receptu