Plněné řízečky v pivním těstíčku
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
- 100 g Šunka lázeňská
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cibule lahůdková
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 3 špetka Sůl bylinková
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 68 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 389.3 mg
- Draslík 927.8 mg
- Vláknina 3731.1 mg
- Vitamín A 3731.1 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň.
-
2
Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté.
-
3
Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí.
-
4
Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené.
-
6
Plněné řízečky podáváme hned teplé.