Česnekové malé chobotničky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Feferony
  • 4 ks Bageta
  • 9 stroužek Česnek
  • 1 kg Chobotnice
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1015 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2943 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1382.4 mg
  • Vláknina 14349.5 mg
  • Vitamín A 14349.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.

  • 2

    Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.

  • 3

    Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.

  • 4

    Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.

  • 5

    Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.

Komentáře k receptu