Česnekové malé chobotničky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1015 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2943 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 153 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1382.4 mg
- Vláknina 14349.5 mg
- Vitamín A 14349.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.
-
2
Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.
-
3
Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.
-
4
Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.
-
5
Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.