Pstruzi po mlynářském způsobu
Suroviny
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1.5 kávová lžička Paprika sladká mletá
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Pstruh
- 1 ks Citrony
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Kerblík
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 54 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 317 mg
- Draslík 2118.8 mg
- Vláknina 4262.8 mg
- Vitamín A 4262.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.
-
3
Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.
-
4
Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.