Pstruzi po mlynářském způsobu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Pstruh
  • 1 ks Citrony
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Kerblík
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 317 mg
  • Draslík 2118.8 mg
  • Vláknina 4262.8 mg
  • Vitamín A 4262.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.

  • 3

    Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.

  • 4

    Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.

Komentáře k receptu