Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 40 g Bramborový škrob
- 40 g Pšeničná krupice
- 100 g Hlíva ústřičná
- 60 g Mozzarella
- 10 ml Olej olivový
- 60 ml Salko
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 15 ks Rajčata Cherry
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1177 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 269 mg
- Draslík 1774.1 mg
- Vláknina 19757.5 mg
- Vitamín A 19757.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme.
-
2
Dva litry vody dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Z těsta tvarujeme čajovou lžičkou malé noky, které vložíme do vody, která již nevaří a ponecháme je tam, dokud nevyplavou na povrch.
-
3
Česnek a cibuli nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme hlívu ústřičnou a rozdělíme ji na rovnoměrné kousky. Omytá koktejlová rajčata rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm česnek s cibulí. Přidáváme rajčata a houby a znovu krátce dusíme. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C).
-
4
Zalijeme zeleninu kondenzovaným mlékem a dochutíme kořením a pokrájenými bylinkami.
-
5
Gnocchi spolu se zeleninou dáme do pečicí formy. Navrch položíme mozzarelu pokrájenou na plátky a na středním roštu zapečeme, dokud se sýr neroztaví.