Pěna se svatojakubskými mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Mušle svatojakubské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 137.1 mg
  • Draslík 250.2 mg
  • Vláknina 1799.8 mg
  • Vitamín A 1799.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané svatojakubské mušle smícháme v míse s tvarohem. Přidáme čerstvé žloutky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do směsi.

  • 3

    Směs potom rozdělíme do 4 zapékacích formiček. Vaříme v páře 15 minut.

  • 4

    Po uvaření pěnu vyklopíme z formiček a ihned podáváme.

Komentáře k receptu