Česnekové roštěnky s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hříbky čerstvé
  • 8 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 562.7 mg
  • Vláknina 3449.3 mg
  • Vitamín A 3449.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špalíček z vysoké roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky silné 2 cm. Tučné okraje na několika místech nařízneme, vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkou paličkou je naklepeme. Plátky potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. 2 hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší plátky.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme plátky roštěné z každé strany dozlatova. Restujeme je 2 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, na omastku za stálého míchání osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Na cibuli poklademe plátky masa, přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu, tlakový hrnec zakryjeme a maso pomalu vaříme 30 minut.

  • 3

    Tlakový hrnec otevřeme podle návodu. Do omáčky s masem přidáme pokrájené hříbky, promícháme a roštěnou s houbami budeme vařit ještě 10 minut bez zakrytí. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu