Kuře pečené se zeleninovou nádivkou, vařené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Kuřecí prsa
  • 150 g Brambory vařené
  • 15 g Kuskus
  • 80 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 2 g Bujón slepičí
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1463 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 322.4 mg
  • Draslík 1086.1 mg
  • Vláknina 15957 mg
  • Vitamín A 15957 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus v misce zalijeme vývarem připraveným z masoxu a necháme nabobtnat. Přidáme zeleninovou směs, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme vejce.

  • 2

    Připravenou směsí naplníme osolená kuřecí prsa a maso sepneme párátkem.

  • 3

    Naplněná prsa položíme do pekáčku, okmínujeme a podlijeme vodou.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu