Rychlé dušené červené zelí - příloha k masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí červené - sterilizované
  • 50 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.5 mg
  • Vláknina 7777.5 mg
  • Vitamín A 7777.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším rendlíku rozehřejeme olej. Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli na oleji zpěníme, když se začne smažit, přidáme k ní sterilované červené zelí i s nálevem. Přilijeme 30-50ml vody a pod pokličkou zelí dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Potom přimícháme rajský protlak, promícháme, zelí poprášíme hladkou moukou, znovu zamícháme, podle chuti osladíme i osolíme. Důkladně promíchané zelí vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu