Milánské rizoto s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Vepřové maso libové
  • 200 g Rýže dušená
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 20 g Hrášek
  • 40 g Mrkev kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 74.4 mg
  • Vláknina 4573.5 mg
  • Vitamín A 4573.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2024.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Orestujeme ho na oleji na zpěněné cibuli, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Na kostičky nakrájíme mrkev, propláchneme rýži.

  • 4

    Rýži, mrkev a hrášek přidáme k masu, promícháme, zalijeme vodou a dusíme.

  • 5

    Na talíři můžeme posypat nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu