Rajčatová snídaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 685.7 mg
- Vláknina 6388.6 mg
- Vitamín A 6388.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme si větší stroužek česneku který pokrájíme nadrobno. Bazalkové omyté listy posekáme.
-
2
Zralá masitá rajčata omyjeme, ponoříme do misky na 30 sekund do horké vody, pak je ochladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme je. Z rozkrojených rajčat vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dorůžova česnek, přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou je dusíme doměkka 10-15 minut.
-
3
Troubu si předehřejeme na 180°C. Rajčata občas promícháme a vidličkou rozmačkáme. Nakonec je dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a bazalkou.
-
4
Připravíme 2 zapékací hlubší misky o průměru přibližně 10-12cm. Na dno každé misky položíme 2 plátky šunky, kterou zalejeme rozvařenými rajčaty, Doprostřed každé misky rozklepnee čerstvé vejce, ochutíme je solí a červenou paprikou. Poté misky vložíme do trouby a rajčata s vejci pečeme přibližně 15-20 minut (do doby, až se vejce upečou).
-
5
Misky se zapečenými rajčaty a vejci servírujeme k snídani hned horké.