Americko-české brambory Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 620.3 mg
- Vláknina 6720 mg
- Vitamín A 6720 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neoloupané brambory dobře omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny. Brambory vložíme do misky, posypeme kořením a rukama promícháme, aby se brambory v koření obalily rovnoměrně ze všech stran. Každý kousek brambory obalíme po kratší straně dokola plátkem slaniny, který upevníme párátkem.
-
2
Brambory obalené slaninou poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.