Americko-české brambory Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 20 g Koření Americké brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 620.3 mg
  • Vláknina 6720 mg
  • Vitamín A 6720 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupané brambory dobře omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny. Brambory vložíme do misky, posypeme kořením a rukama promícháme, aby se brambory v koření obalily rovnoměrně ze všech stran. Každý kousek brambory obalíme po kratší straně dokola plátkem slaniny, který upevníme párátkem.

  • 2

    Brambory obalené slaninou poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.

Komentáře k receptu