Bramborový koláč s mletými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 187.6 mg
- Draslík 381.8 mg
- Vláknina 5464.6 mg
- Vitamín A 5464.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
-
2
V míse vyšleháme žloutky s 80g cukru a špetkou soli na hustou pěnu. Vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle, připravené brambory a sultánky.
-
3
Bílky ušleháme se zbylým cukrem (40g) na pevný sníh, který zlehka zapracujeme do žloutkové směsi.
-
4
Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Povrch těsta uhladíme.
-
5
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut.
-
6
Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.