Bramborový koláč s mletými mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Hrozinky
  • 30 g Tuk
  • 120 g Cukr krupice
  • 150 g Mandle mleté
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 187.6 mg
  • Draslík 381.8 mg
  • Vláknina 5464.6 mg
  • Vitamín A 5464.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    V míse vyšleháme žloutky s 80g cukru a špetkou soli na hustou pěnu. Vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle, připravené brambory a sultánky.

  • 3

    Bílky ušleháme se zbylým cukrem (40g) na pevný sníh, který zlehka zapracujeme do žloutkové směsi.

  • 4

    Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Povrch těsta uhladíme.

  • 5

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut.

  • 6

    Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu