Losos po kreolsku
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 1000 g Losos obecný
- 200 g Paprikové lusky čerstvé
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Olivy černé
- 250 g Garnát obecný
- 100 g Citrony
- 100 g Hořčice
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Česnek
- 30 g Pažitka
- 50 g Paprika mletá sladká
- 300 ml Vývar rybí
- 30 ml Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 689.6 mg
- Vláknina 7604 mg
- Vitamín A 7604 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filátka z lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme paprikové lusky, překrájená rajčata a třený česnek. Zalijeme vývarem, krátce podusíme a přidáme citronovou šťávu, hořčici, mletou papriku a uvařené garnáty.
-
3
Porce lososa přendáme na teplý talíř, přelijeme hotovou omáčkou, obložíme černými olivami a ozdobíme pažitkou.