Jarní bramborový salát s pažitkou a olejovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 13 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 857.5 mg
- Vláknina 10378.5 mg
- Vitamín A 10378.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme je přibližně 20 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky 1.5-2mm silné. Očištěné a omyté jarní (lahůdkové) cibulky a pažitku pokrájíme nadrobno. V míse plátky brambor zlehka promícháme s cibulkou a pažitkou.
-
2
Do hrnečku si připravíme olejovou zálivku: 100ml horkého masového vývaru dobře promícháme s olejem, cukrem, solí, pepřem a vinným octem. Zálivku nalijeme na pokrájené brambory, promícháme a dáme na hodinu do chladničky.
-
3
Salát podáváme jako přílohu.