Pečená jehněčí kýta II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3453 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 376 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 923.9 mg
- Vláknina 11925 mg
- Vitamín A 11925 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citronovou šťávu a kůru, olej a špetku soli.
-
2
Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst.
-
3
Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se zbylou marinádou. Na brambory dáme jehněčí kýtu a pečeme 20 minut na 240 °C, poté sníčíme teplotu na 180 °C a pečeme 90 minut.
-
4
Poté kýtu vyndáme a brambory smícháme se zbylým oreganem.
-
5
Rajčata svaříme s olivami.
-
6
Jehněčí podáváme s bramborami a rajčatovou omáčkou.