Řecký kuřecí kebab

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Nové koření
  • 12 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Oregano
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 1150.4 mg
  • Vláknina 11764 mg
  • Vitamín A 11764 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek s citronovou šťávou a kůrou, nasekanou cibuli, skořici, nové koření, oregano, papriku a olivový olej. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Přidáme kuřecí stehna vykoštěná, ale jinak nenaporcovaná a necháme přes noc marinovat.

  • 3

    Poté kuřecí maso napíchneme na dvě dlouhé jehly - buď připravujeme na grilu (budeme potřebovat gril, který si sám otáčí maso), na mírném ohni grilujeme 45-55 minut za stálého otáčení, nebo v troubě na 200 °C pečeme za občasného otočení také 45-55 minut.

  • 4

    Před krájením necháme 10 minut odpočívat zabalené v alobalu.

Komentáře k receptu