Řecký kuřecí kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 55 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 1150.4 mg
- Vláknina 11764 mg
- Vitamín A 11764 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek s citronovou šťávou a kůrou, nasekanou cibuli, skořici, nové koření, oregano, papriku a olivový olej. Osolíme a opepříme.
-
2
Přidáme kuřecí stehna vykoštěná, ale jinak nenaporcovaná a necháme přes noc marinovat.
-
3
Poté kuřecí maso napíchneme na dvě dlouhé jehly - buď připravujeme na grilu (budeme potřebovat gril, který si sám otáčí maso), na mírném ohni grilujeme 45-55 minut za stálého otáčení, nebo v troubě na 200 °C pečeme za občasného otočení také 45-55 minut.
-
4
Před krájením necháme 10 minut odpočívat zabalené v alobalu.