Bramborový salát s křepelčími vejci
Suroviny
- 800 g Brambory rané
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 10 ks Vejce křepelčí
- 0.5 ks Cibule červená
- 3 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Ančovičky konzervované
- 2 polévková lžíce Estragon
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 17 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 236.8 mg
- Draslík 203.3 mg
- Vláknina 6610 mg
- Vitamín A 6610 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka.
-
2
Křepelčí vejce vaříme 3 minuty.
-
3
Červenou cibuli nakrájíme na jemno a dáme do misky.
-
4
K cibuli přidáme hrst kapary a nasekané ančovičky.
-
5
Přidáme i estragon, petrželku a pažitku - vše nasekané na jemno.
-
6
Osolíme a opepříme.
-
7
Přidáme nakrájené brambory a majonézu.
-
8
Promícháme a nahoru dáme přepůlená křepelčí vejce.
-
9
Zakápneme olivovým olejem, vychladíme a podáváme.