Šukrut

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kysané zelí
  • 300 g Uzený bůček
  • 200 g Klobása Dunajská
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 400 g Vepřový bok
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablko
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Bílé víno
  • 3 polévková lžíce Hruškovice
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 913 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 301.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme.

  • 2

    Přidáme víno, přidáme oloupané a nastrouhané jablko a zalijeme vývarem a dusíme, vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny.

  • 3

    Asi po hodině vaření přidáme bůček a uzené maso, o hodinu později klobásu a nakonec destilát. Teplé maso podáváme na zelí.

Komentáře k receptu