Jablko-mrkvové muffiny s polevou
Suroviny
- 180 g Mouka polohrubá
- 150 g Jablka
- 100 g Cukr krupice
- 65 g Máslo čerstvé
- 200 g Mrkev kořen
- 120 g Cukr krupice
- 1 ks Skořicový cukr
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 dl Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Kokos
- 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 18 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 143.4 mg
- Draslík 130.4 mg
- Vláknina 7785 mg
- Vitamín A 7785 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 97 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formičky na 12 kusů muffiny vyložíme papírovými košíčky. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli prosejeme do mísy, přidáme k ní skořicový cukr a směs znovu promícháme. V druhé míse si vyšleháme vejce s rozpuštěným vlahým máslem a tekutým medem a cukrem do pěny. Omytá jablka a mrkev oloupeme. Jablka nastrouháme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Poté k vyšlehané máslové směsi přimícháme sypkou směs a nastrouhanou mrkev s jablkem. Vše s mlékem a mícháme do doby, až se ingredience dobře spojí. Formičky s košíčky naplníme do výšky 2/3 a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme vychladnout.
-
2
Připravíme si citrónovou polevu: v misce si vymícháme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou dohladka. Vychladlé muffiny potřeme polevou, hustě je posypeme strouhaným kokosem a necháme polevu zatuhnout. Poté muffiny dáme na mísu a servírujeme.