Jablko-mrkvové muffiny s polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mouka polohrubá
  • 150 g Jablka
  • 100 g Cukr krupice
  • 65 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 120 g Cukr krupice
  • 1 ks Skořicový cukr
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Kokos
  • 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 130.4 mg
  • Vláknina 7785 mg
  • Vitamín A 7785 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 97 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formičky na 12 kusů muffiny vyložíme papírovými košíčky. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli prosejeme do mísy, přidáme k ní skořicový cukr a směs znovu promícháme. V druhé míse si vyšleháme vejce s rozpuštěným vlahým máslem a tekutým medem a cukrem do pěny. Omytá jablka a mrkev oloupeme. Jablka nastrouháme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Poté k vyšlehané máslové směsi přimícháme sypkou směs a nastrouhanou mrkev s jablkem. Vše s mlékem a mícháme do doby, až se ingredience dobře spojí. Formičky s košíčky naplníme do výšky 2/3 a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme vychladnout.

  • 2

    Připravíme si citrónovou polevu: v misce si vymícháme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou dohladka. Vychladlé muffiny potřeme polevou, hustě je posypeme strouhaným kokosem a necháme polevu zatuhnout. Poté muffiny dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu