Polévka z vepřového masa s dýní
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 80 g Žampiony čerstvé
- 350 g Dýně
- 40 g Sádlo vepřové škvařené
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Solamyl
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1.25 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1692 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 1063.2 mg
- Vláknina 8021.5 mg
- Vitamín A 8021.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou dýni rozkrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony očistíme a krájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a z plátků ještě krájíme drobné nudličky. Petrželovou nať rozsekáme na jemno.
-
2
Maso s cibulí zpěníme na sádle. Smažíme, až maso zezlátne, během smažení přidáme houby. Poté zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozšlehali Solamyl a povaříme na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Do polévky přidáme dýni, vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr přimícháme koření, víno, ocet, sójovou omáčku a sůl.
-
3
Polévku podáváme s petrželovou natí.