Smažené kuřecí kapsy plněné česnekovým máslem
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Strouhanka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kopr
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 16 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 185.3 mg
- Draslík 754.8 mg
- Vláknina 4066.3 mg
- Vitamín A 4066.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři řízky z kuřecích prsou bez kůže omyjeme, osušíme, ostrým nožem nařízneme do každého kapsu a mírně je naklepeme.
-
2
Do misky prolisujeme česnek, nastrouháme kůru z jednoho citronu, přidáme nasekaný kopr, ¼ lžičky soli, ¼ pepře a změklé máslo, vše dobře promícháme. Máslovou směs rozdělíme na čtyři díly, kterými naplníme připravené kuřecí kapsy, ty poté uzavřeme párátky. Kapsy vložíme na mísu a umístíme na hodinu do chladničky, aby máslo úplně ztuhlo.
-
3
Mezitím připravíme tři hluboké talíře, jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou. Kuřecí kapsy vyndáme z chladničky, osolíme a opepříme. Poté je postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.
-
4
Na středně velké pánvi rozpálíme olej, při vyšší teplotě smažíme řízky 4 minuty po každé straně do zlatova.
-
5
Podáváme je pokapané citronovou šťávou.