Indické kuřecí kari s ananasem a mangem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 600 g Rýže dušená
- 250 ml Vývar drůbeží
- 75 ml Kokosové mléko
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý mletý
- 1 ks Mango
- 0.5 ks Ananas
- 3 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Zázvor
- 1 polévková lžíce Kari
- 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 14 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1182.6 mg
- Vláknina 12801.2 mg
- Vitamín A 12801.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na proužky o síle asi 1 cm. V hlubokém talíři smícháme 50 g hladké mouky s půl lžičkou soli a čtvrt lžičkou bílého pepře, kousky masa ve směsi obalíme.
-
2
Oloupeme mango, ananas, šalotku a zázvorový kořen, mango odpeckujeme, z ananasu vykrojíme dřevnatý střed. Ovoce krájíme na větší kousky, šalotku posekáme na jemno, zázvor nastrouháme a vše odložíme na misky.
-
3
Na velké pánvi rozehřejeme olej. Z kuřecích kousků oklepeme přebytečnou mouku a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty do zlatova. Maso poté z pánve vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat.
-
4
Na oleji v pánvi restujeme asi 4 minuty šalotku se zázvorem, když směs zhnědne, vmícháme do ní ovoce i kari, přilijeme kuřecí vývar a 5 minut vše povaříme. Následně přidáme opečené kuřecí maso s kokosovým mlékem, zakryjeme a necháme na mírném ohni 5 minut dusit.
-
5
V menší pánvičce na mírném ohni nasucho pražíme 5 - 6 minut strouhaný kokos, kterým těsně před podáváním posypeme hotový pokrm.
-
6
Kuřecí kari podáváme s dušenou rýží.