Dušené hovězí s hráškovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 7 dl Víno bílé
  • 0.09 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 310.5 mg
  • Vláknina 8112.2 mg
  • Vitamín A 8112.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.

  • 2

    Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu