Dušené hovězí s hráškovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 20 g Petržel - nať
- 60 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 7 dl Víno bílé
- 0.09 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 310.5 mg
- Vláknina 8112.2 mg
- Vitamín A 8112.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.
-
2
Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.
-
3
Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.